21 Ekim 2013 Pazartesi

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 77; KENDİNE HAYRAN BEYİN

‘’Ego katlanamadığı fikirleri reddeder.’’ Freud. 
Hepimiz diğer insanlara göre daha çalışkan, daha doğru, daha iyi insanlar olduğumuza inanırız. En geri  kalmış özelliklerimiz konusunda bile, bize göre  ortalamanın üzerindeyizdir. Bize sorulan soruları; bizim en çok işimize yarayacak şekle getirdikten sonra cevaplarız. Başarılarımız; üstün niteliklerimiz yüzünden, başarısızlıklarımızsa şansızlık veya başkaları  yüzündendir.

Başkalarının beyninin, kendinisini, bizim kendimizi  kayırdığımızdan daha  çok kayırdığını düşünürüz.
Karşınızdakini etkilemek istiyorsanız, önce kendi egonuzu terkedin, karşınızdakinin egosuna girin. Yani kendi ilgi alanlarınızla değil karşınızdakinin ilgi alanıyla ilgilenin. Hiç doymak bilmeyen bir tavuğa benzeyen egolarını besleyin.
Geçenlerde; 80 yaşındaki komşumla asansörde aşağı iniyorduk. Yürümeye giderken karşılaştığımızdan olsa gerek bana ne kadar yürüdüğümü sordu. Bu konuyla ilgilenmesine şaşırarak 5km dedim, o da bana koruda 4km yürüdüğünü söyledi. Kendi başarısını söyleyebilmek için benimle ilgilenmişti. Bunu yapan ve buna ihtiyaç duyan bir çoğunluk göreceksiniz çevrenize baktığınızda.


Bilinçaltı kendinde olmayan özellikleri bile kendine yakıştırıp gerçeği süslerken, kendi güzel özelliklerinin üstünü örtecek fikirlere asla sıcak bakmaz. 
Falcının söyledikleri güzel şeyler nedeniyle, onun her şeyi bildiğine inanmayı seçeriz. 
Birisi size IQ'sunun 170 olduğundan bahsediyor ve IQ testlerine inanmadığını söylüyorsa; muhtemelen yalan söylüyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder