1 Ekim 2013 Salı

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 69; GRUP DAVRANIŞI

Takımlar tembeldir, bununla ilgili bilimsel çalışma 1913'de Maximillian Ringelmann tarafından yapılmıştır. Bir faytonu çeken iki atın performansı tek başına çeken atın performansının iki katı değildir.

Ringelmann insanlara  yaptırdığı halat çekme yarışlarında, her bir katılımcının güçlerini ölçtü. Halat çeken kişi sayısı arttıkça insanların bireysel olarak kullandığı güç azalıyordu, öyleki 8 kişilik ekipte, bireysel harcanan güç %100'den %49'a kadar düşüyordu. Takım çalışmalarında sarfettiğimiz katkının görülme ihtimali azalır diyerek tembelleşiyoruz. Performansı 0'a indirmiyoruz gruptan dışlanmamak için, anlaşılamayacak kadar tembelleşiyoruz.:) Bir taraftan da takım çalışması verimli  diye yırtınıp dursun şirketler...:)

Takım çalışmalarında kendimizi daha az sorumlu hissederiz. Takımlarda; tek başına olduğumuza göre çok daha fazla risk alırız, nasılsa her şey kötü de gitse, sorumluluk paylaşılacaktır.Her davranışımızın altında bireysel bir ihtiyaç yatar.  Bireysel başarıların ön plana çıkarılmadığı tüm takım çalışmaları başarıya ulaşma yolunda külliyen yalandır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder