3 Ekim 2013 Perşembe

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 72; SEZGİ Mİ?


Yakın geçmiş de yapılan bir deneyde, katılımcıların gösterilen kadın yüzü fotoğraflarını, çekicilik bakımından sıralamaları istenmiştir. 
Fotoğraflarda ki fark kadınların %50'sinin gözbebeğinin diğerlerine göre büyük olmasıydı. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu gözbebeği büyük olanları seçmiştir. Neden seçtiklerini bilmeden. Seçtiler; çünkü gözbebeğinin büyümesinin cinselliğe hazır mesajı verdiğini bir şekilde kendileri bilmese de, fark ettiler.

Dünyanın en iyi tavuk seksörleri ( Hayvanlarda cinsiyet tayini yapan kişi. ) japonlardır. Yumurta üretecek dişilerle erkekleri hızla ayırarak, erkeklerin genelini imha edip, dişileri büyütüyorlar. Bunu her civcivi ellerine alıp arkalarındaki açıklığa bakarak bir günlük civcivin bile cinsiyetini biliyorlar. Nasıl bildiklerini bilmeyen seçiciler, bilmeden dünyanın her yanından gelen öğrencilere doğru cins seçmeyi öğretiyorlar. Bunu sadece öğrencilerin cevaplarına doğru yanlış, diyerek öğretiyorlar.

2. Dünya Savaşında bomba tehtidi ile yaşayan ingilizler için; gelen uçağın alman mı, kendi uçakları mı olduğunu anlamak hayati bir konu olmuştur. Bunu çok az sayıda insan ayırt edebiliyordu. Ve nasıl yaptıklarını bilmiyorlardı. Onların yanına yeni öğrenciler verildiğinde yine öğrencilerin tercihlerine evet, hayır diyerek onları mükemmel şekilde yetiştirdiler, sadece biliyorlardı o kadar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder