24 Eylül 2013 Salı

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 64; GÖRÜNENİN KÖR EDİCİ PARILTISI

Görünenden etkilenir bilinçaltı,  başarılı yemek işi yapanlar ön plandadır gözümüzde, onlara bakarak ''Yemek işi karlıdır.'' deriz. Bunu diyerek restoran açan  20 kişinin 19'u  ilk 3 yılın sonunu göremez. Neden onca akıllı insan bu hataya düşer? Başarı görünür olduğu için, başarı haberleri sıkça yapıldığı için, kararlarımızda da başarma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünürüz. Bilinçli kararlar almak istiyorsak o işin medyatik kısmına değil gerçek istatistiklerine bakmamız lazım.

Uzun yaşamanın sırları hepimizin ilgisini çeker. Yüzlerce, yüz yaşın üstünde insanla yapılmış ropörtaj ve araştırma vardır. Araştırmayı yapan kimse işine gelen veriyi veya söylemi kullanır. Yumurta firmasıysanız yumurtanın mucizeleri işinize yarar, soya yağı üreticisiyseniz soya yiyen 100 yaşında  ihtiyarlar, omega3 balıkta bolca bulunur ve sizi kalp krizi riskinden korur derler(Kuzey ülkeleri omega 3 zenginiyken en önemli ölüm nedeni kalp krizidir.), derler de derler. Bir yıl yumurtadan elini ayağını çeken bizler, öbür yıl faydaları abartılınca çifter çifter götürürüz yumurtaları.

Yüksek tansiyon rakamları her 5-10 yılda bir aşağı iniyor. 10-15, 9-14, 8-13 çok yakında 7-12 ideal küçük ve büyük tansiyonlarımız  olacak, bu değerler şeker hastalığında da devamlı aşağı iniyor. Yüksek tansiyon hastası olduğunuzu gösteren değerlerin 0.5'lik aşağı çekilmesi dünyada tansiyon ilacı kullanan insan nüfusunu iki katına çıkartıyormuş...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder