10 Şubat 2012 Cuma



BEYİN KULLANMA KILAVUZU 1; ACI-ZEVK

''Dileklerini simdi yerine getireyim, uzak gelecekte  ruhun benim olsun.'' Şeytan
Bu teklif; hazzı ertelemekte fevkalade zorlanan insana şeytanın en güçlü teklifidir...

Ne kadar bilinçli olursanız olun çoğu kararı (Evleneceğiniz kişi veya alacağınız dondurmanın seçimi v.b) bilinçdışı  alır ve uygularken acıdan kaçar, zevke koşar. Acı-zevk dengesi hayatımızı yönlendirir, eğer biz bu dengeyi yönetebilirsek, hayatımızı da yönetebiliriz.

Anı yaşa
Çok yemenin  verdiği zevk, az yemenin verdiği  acıdan fazlaysa kilo verebilir miyiz?
Hayır dediniz, doğru bildiniz.

Fizikte ki kurallardan biri  ''Boşluklar dolar'' der.  Birinden hoşlanıyorsak ve onu etkilemenin yolunun kilo vermekten geçtiğine inanıyorsak, bir anda az yemek yiyerek alacağımız zevk, çok yemek yiyerek alacağımız zevkin üstüne çıkar ve beyin yeni bir dosya açar: Az yemek zevk, çok yemek acı verir. Artık kolaylıkla kilo verebiliriz.
Hazzı erteleyebilen tek canlı insandır. Bunu yapabilirken de erteleme ve hemen kavuşma arasında kalır. Mantığını kullanarak hazzı erteleyebilir. Peki hazzı erteleye erteleye ne zaman hep söylenen ''ANI'' yaşayabileceğiz?

.

Köle olmanın ve hazzı ertelemenin en tehlikeli yolu borçlanmadır. Borç yüklüyse, risk alamazsınız, duramazsınız, sırtınızda bir kamburla ve psikiyatrlarla yaşarsınız.

Haz seçeneği günümüz toplumunda en çok sevdiğin işi yapmakla veya  yaptığın işi sevmekle arttırılabilir. Günlük hayatta her ana hazzı yayamasakta hem çalışıp hem de hazzı arttırıcı hobiler geliştirebiliriz
Sıkıştırdığımız zamanlarımızın daha da sıkıştırılabilir olduğunu düşünüyorsak, bu bir hatadır. Ulu bir büyüğümüzün söylediği gibi tüm bu sisteme alınacak en güzel tavır''Koy gö..ne rahvan gitsin..'' tavrıdır.:))





2 yorum:

  1. Gerçekten ilginç ve mantıklı... Elinize beyninize sağlık Tamer Bey!

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız için teşekür ederim tamer bey görüş açınızı oldukça harika!

    YanıtlaSil