16 Mayıs 2013 Perşembe

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 63; DAVRANIŞLARIMIZIN  KAYNAĞI NEDİR?

Her davranışımızın ardında bir ihtiyaç,
Her ihtiyacımızın altında bir duygu,
Her duygumuzun altında bir düşünce vardır.

 Bilinçaltı; tüm duygularımızın kaynağı, hakimi ve yerleştiği yerdir.
 İnsan duygu halinden  bir an olsun çıkamaz. Bir duygu durumundan bir başkasına geçer ve bütün davranışların altında duygular vardır. Bilinçaltı olaylar ve duygular arasında bağlantılar kurar. Kurulan bu bağlantılar ve yüklenen anlamlar davranışlarımızın gerçek sebepleridir.
Bir davranışı değiştirmek için ona yüklenmiş anlamı göz ardı eden yaklaşımlar, bilinçaltı karşısında yetersiz kalmaktır. Örneğin kişi eğer sigaraya kendine güven gibi bir anlam yüklenmişse, bu anlamı yükleyebileceği yeni bir davranış seçeneği buluncaya kadar, sigarayı bırakamaz. Bulunan davranış seçeneğinin de en az sigara kadar kolay ulaşılabilir olması gerekir.
Her duygunun altında da mutlaka bir düşünce vardır. Eğer bir kişi kızgınlık duygusu hissediyorsa bunun nedeni kızgınlık duygusu uyandıran bir düşünce olacaktır. Düşüncesini değiştiren insan, duygularını da değiştirebilir. Düşüncelerini kontrol edebilen insan, duygularını da kontrol edebilir


Beyin  çok zeki olmasına rağmen, gerçek bir durumla bir düşünce arasındaki farkı söyleyemez. Her düşünceye gerçekliğin bir parçasıymış gibi tepki verir, çünkü sadece bir düşünce olduğunun farkında değildir. Vücuda göre endişe ya da korku verici bir düşünce, "Tehlikedeyim" mesajıdır ve dolayısıyla, gece sıcak ve rahat yatağınıza yatıyor olsanız bile, vücudunuz bu mesaja uygun olarak tepki verir. Kalp daha hızlı atar, kaslar gerilir ve solunum hızlanır. Sadece doğru nefes alarak panik halinizi rahatlıkla ortadan kaldırabilirsiniz.Çünkü beyin tehlike mesajı alabildiği gibi sakin nefes almayı tehlike geçti olarak algılayacaktır. 

                                         MUTLAKA SEYREDİN; MENÜDE AŞK VAR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder