25 Nisan 2013 Perşembe

BEYİN KULLANMA KILAVUZU 60; KAYIT MAKİNESİ BİLİNÇALTI


Bilinçaltı uçaklardaki  karakutu gibi çalışır.Bütün anıları depolar. Hiçbir şeyi silmez. Ana rahminde şekillendiği  andan itibaren tüm hayatı boyunca  her şeyi kaydeder. 

Bilinçaltının bu  özelliği kullanılarak, polisler bir çok zor vakayı aydınlatmışlardır. Mesela, bir cinayet vakasında, kaçan arabayı farkeden görgü şahidi, karanlıktan dolayı plakayı göremediğini söylemiştir. Daha sonra hipnoz yoluyla kişinin bilinçaltına ulaşıldığında, kişi plaka numarasını hatırlayarak, katillerin yakalanmasını sağlamıştır.  

7 yaşına kadar her şey doğrudan bilinçaltına kaydedilir, doğru yanlış ayrımı olmadan… Kayıt anında anlamsız olan verilere bile  yaşantılar sonucu bir anlam yüklenir ve bu anlama göre kişinin tepki vermesi sağlanır. Bu nedenle , tüm aile bireyleri hepsinin şahit olduğu bir  olaya her birinin bilinçaltı değişik anlamlar yüklediği için, olayı hepsi farklı hatırlayabilir. Çünkü bilinçaltı somut verileri dahi kaydederken; eğer, büker, tamamlar, yok sayar, baskılar, büyütür ve küçültür.


Bazen sakladığımız bir şeyi nereye koyduğumuzu unuttuğumuz anlar olur. Şunu bilin ki, bu yer bilinçaltında kayıtlıdır. Bilinçaltıyla iletişim kurmayı biliyorsanız, bilinçaltınıza sorarak unuttuğunuz  yerin bilgisini de kolaylıkla alabilirsiniz. 

Bilinçaltıyla iletişim için, şöyle bir pratik önerebilirim; bir yüzük, 1,5 karış uzunluğunda ip, bir kağıt ve kalem alın. Kağıdın üstüne bir mandalin büyüklüğünde çember çizin, çemberi 4 eşit parçaya merkezini de işaretleyerek bölün. Yüzüğü, ipinizin ucuna bağlayın. İpin diğer ucundan tutarak, yüzüğü çemberin merkezinin  2 cm üstünde kalacak şekilde tutun. Bilinçaltınıza sorduğunuz soruya, bilinçaltının cevabı evetse; yüzük çemberde kuzey güney yönünde  hareket edecek, hayırsa; doğu batı yönünde  hareket edecek , bilinçaltı cevap vermek istemiyor veya cevabı bilmiyorsa dairesel hareket çizecek. Hazırsanız  ve kullanım kılavuzunu öğrendiyseniz bilinçaltınızla sohbete başlayabilirsiniz. İstediğinizi sorun ona...

  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder